Marynowana papryka
m7
Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek. Pyszna jest również na kanapkach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek. Pyszna jest również na kanapkach.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 kg papryka
2 l woda
0.25 l ocet 10%
2 łyżka sól
2 łyżka cukier
1 łyżka olej
Przygotowanie
Wodę z octem oraz solą i cukrem zagotować.
Paprykę umyć, usunąć nasiona i wrzucić pokrojoną w płaty do gotującej się wody z solą (blanszować ok. 3minuty).
Odcedzoną paprykę ułożyć w słoikach i zalać zalewą.
Do wypełnionego zalewą słoika dodać po łyżce oleju.
Paprykę gotować w słoikach 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.