Marynowana papryka

m7
Marynowana papryka

1

0 / 0

Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek. Pyszna jest również na kanapkach.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 kg papryka

2 l woda

0.25 l ocet 10%

2 łyżka sól

2 łyżka cukier

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wodę z octem oraz solą i cukrem zagotować.

2

Paprykę umyć, usunąć nasiona i wrzucić pokrojoną w płaty do gotującej się wody z solą (blanszować ok. 3minuty).

3

Odcedzoną paprykę ułożyć w słoikach i zalać zalewą.

4

Do wypełnionego zalewą słoika dodać po łyżce oleju.

5

Paprykę gotować w słoikach 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły