1

Składniki

3 Kilogramy
papryka
2 Litry
woda
0.25 Litra
Ocet 10%
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zalewa:wodę z octem oraz solą i cukrem zagotować
  2. paprykę umyć, usunąć nasiona i wrzucić pokrojoną w płaty do gotującej się wody z solą (blanszować ok.3minuty)
  3. odcedzoną paprykę ułożyć w słoikach i zalać zalewą.
  4. do wypełnionego zalewą słoika dodać po łyżce oleju
  5. paprykę gotować w słoikach 10 minut

Opis

Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek pyszna jest również na kanapkach

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!