Marynowana papryka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynowana papryka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4661-1702057771695.jpeg&w=3840&q=75)
Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek. Pyszna jest również na kanapkach.
1
0 / 0
Marynowana papryka świetnie nadaje się jako dodatek do różnych sałatek. Pyszna jest również na kanapkach.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 kg papryka
2 l woda
0.25 l ocet 10%
2 łyżka sól
2 łyżka cukier
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Wodę z octem oraz solą i cukrem zagotować.
2
Paprykę umyć, usunąć nasiona i wrzucić pokrojoną w płaty do gotującej się wody z solą (blanszować ok. 3minuty).
3
Odcedzoną paprykę ułożyć w słoikach i zalać zalewą.
4
Do wypełnionego zalewą słoika dodać po łyżce oleju.
5
Paprykę gotować w słoikach 10 minut.