1

Składniki

1 Łyżeczka
gorczyca
1.5 Szklanki
Piwo
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
pieprz kolorowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
  2. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
  3. W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.

Opis

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!