Marynata warzywna w piwie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynata warzywna w piwie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973918108.jpeg&w=3840&q=75)
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.
1
0 / 0
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. gorczyca
1.50 szkl. piwo
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.25 szt. seler
0.50 szt. cebula
1 szt. pieprz kolorowy
1 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
2
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, pokruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
3
W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok. 20 godzin.