1

Składniki

1 Łyżeczka
gorczyca
1.5 Szklanki
Piwo
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
pieprz kolorowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
  2. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
  3. W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.

Opis

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!