Marynata warzywna w piwie
m7
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
169
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. gorczyca
1.50 szkl. piwo
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.25 szt. seler
0.50 szt. cebula
1 szt. pieprz kolorowy
1 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 łyżka majeranek
Przygotowanie
Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, pokruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok. 20 godzin.