Marynata warzywna w piwie

m7
Marynata warzywna w piwie

1

0 / 0

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. gorczyca

1.50 szkl. piwo

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.25 szt. seler

0.50 szt. cebula

1 szt. pieprz kolorowy

1 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.

2

Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, pokruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.

3

W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok. 20 godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

169

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły