1

Składniki

1 Łyżeczka
gorczyca
1.5 Szklanki
Piwo
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
pieprz kolorowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
  2. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
  3. W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.

Opis

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!