1

Składniki

1 Łyżeczka
gorczyca
1.5 Szklanki
Piwo
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
cebula
1 Sztuka
pieprz kolorowy
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.
  2. Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczkę, zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe, gorczycę, majeranek.
  3. W marynacie zanurzyć przygotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami, odstawić do lodówki na ok 20 godzin.

Opis

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!