Marynata granatowa

m7
Marynata granatowa

0

0 / 0

do drobiu na słodko

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. kardamon

1 szczyp. imbir

1 szczyp. pieprz kolorowy

2 szt. granat

1 łyżka sok pomarańczowy

1 łyżka melisa

1 łyżka sól

1 łyżka ocet balsamiczny

2 łyżka olej z pestek winogron

0.50 łyżecz. kolendra

Przygotowanie


1

Do moździerza wsypujemy pieprz kolorowy, kolendrę, rozcieramy na proszek. Dodajemy świeże liście melisy oraz nasiona z jednego owocu granatu i ubijamy. Dolewamy sok pomarańczowy, sok z drugiego granatu, ocet balsamiczny, olej z pestek winogron i dokładnie mieszamy. Mięso drobiowe (ja tej marynaty używam tylko do mięsa drobiowego) doprawiam solą sezamową, imbirem oraz kardamonem i zalewam marynatą. Odstawiam w chłodne miejsce na kilkadziesiąt minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły