Marynata do warzyw na bazie soku pomidorowego
kontakt_1
Znakomita, pełna smaku i aromatu marynata do warzyw. Oprócz swojego świetnego smaku, jest banalna do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a później zamarynować ulubione warzywa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Znakomita, pełna smaku i aromatu marynata do warzyw. Oprócz swojego świetnego smaku, jest banalna do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a później zamarynować ulubione warzywa.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. sok tymbark pomidorowy klasyczny
1 łyżka sos sojowy
2 szczyp. zioła prowansalskie
1 łyżecz. oliwa z oliwek
6 szt. liść laurowy
1 łyżecz. sok z cytryny
1 łyżka miód
Przygotowanie
Sok tymbark pomidorowy przelewamy do naczynia, dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę soku z cytryny i sosu sojowego, łyżeczkę oliwy z oliwek, rozgniecione liście laurowe oraz zioła prowansalskie.
Ulubione warzywa obieramy i zanurzamy w marynacie, najlepiej na kilka godzin przed pieczeniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.