Marynata do warzyw na bazie soku pomidorowego

kontakt_1
Marynata do warzyw na bazie soku pomidorowego

0

2 / 1

Znakomita, pełna smaku i aromatu marynata do warzyw. Oprócz swojego świetnego smaku, jest banalna do wykonania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a później zamarynować ulubione warzywa.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. sok tymbark pomidorowy klasyczny

1 łyżka sos sojowy

2 szczyp. zioła prowansalskie

1 łyżecz. oliwa z oliwek

6 szt. liść laurowy

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

Sok tymbark pomidorowy przelewamy do naczynia, dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę soku z cytryny i sosu sojowego, łyżeczkę oliwy z oliwek, rozgniecione liście laurowe oraz zioła prowansalskie.

2

Ulubione warzywa obieramy i zanurzamy w marynacie, najlepiej na kilka godzin przed pieczeniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

322

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły