Marynata do mięs na bazie ketchupu

kontakt_2
Marynata do mięs na bazie ketchupu

1

4 / 3

Karkówka to niełatwe mięso – po przygotowaniu bywa twarde i gumowate. Aby mieć pewność, że na twoim talerzu będzie idealnie miękkie i smakowite, zawczasu zamarynuj mięso przez kilka godzin, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu na keczupową marynatę.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 łyżka olej

1 szczyp. majeranek

8 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. czosnek

4 szt. ziarno jałowca

3 łyżka woda

6 szt. kotlety z karkówki

1 opak. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki dodaj do miseczki i mieszaj tak długo aż uzyskasz gładką konsystencję.

2

Dodaj karczek i pozostaw na 2 godziny.

3

Gdy tylko mięso się zamarynuje, smaż na patelni grillowej. Smacznego!

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

533

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły