Marynata do mięs na bazie ketchupu
kontakt_2
1
4 / 3
Karkówka to niełatwe mięso – po przygotowaniu bywa twarde i gumowate. Aby mieć pewność, że na twoim talerzu będzie idealnie miękkie i smakowite, zawczasu zamarynuj mięso przez kilka godzin, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu na keczupową marynatę.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
6 łyżka olej
1 szcz. majeranek
8 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. czosnek
4 szt. ziarno jałowca
3 łyżka woda
6 szt. kotlety z karkówki
1 opak. ogórki konserwowe krakus
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki dodaj do miseczki i mieszaj tak długo aż uzyskasz gładką konsystencję.
2
Dodaj karczek i pozostaw na 2 godziny.
3
Gdy tylko mięso się zamarynuje, smaż na patelni grillowej. Smacznego!