0

Składniki

150 Mililitrów
Olej roślinny
20 Mililitrów
jogurt naturalny
20 Mililitrów
sok pomarańczowy
30 Mililitrów
Sok malinowy
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
goździki
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
koper ogrodowy
3 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą w obszernej misce .Wkładamy do niej umyte i osuszone części kurczaka.
  2. Dokładnie go nacieramy .Przykrywamy miskę folią aluminiową ,a następnie wkładamy do lodówki na 5-6 godzin .
  3. Po tym czasie wykładamy kurczaka do brytfanny i pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w temperaturze 200* C.
  4. Porcja na 1.5 kg mięsa z kurczaka.

Opis

Marynata do kurczaka ,aby był pyszny soczysty i smakowity.

Podobne przepisy

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Makaron pióra z brokułami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pióra z brokułami

Penne z dynią i cynamonem

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z dynią i cynamonem

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!