Marynata do karkówki z grilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Marynata do karkówki z grilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429822.jpeg&w=3840&q=75)
Nawet najlepszej jakości karkówka potrzebuje marynaty, która nada jej niepowtarzalnego smaku. Proponujemy sprawdzony przepis! Do przygotowania naszej marynaty zaopatrz się w: ocet balsamiczny, paprykę chilli, majeranek, czosnek, musztardę chrzanową, oliwę z oliwek oraz sól z pieprzem.
1
0 / 0
Nawet najlepszej jakości karkówka potrzebuje marynaty, która nada jej niepowtarzalnego smaku. Proponujemy sprawdzony przepis! Do przygotowania naszej marynaty zaopatrz się w: ocet balsamiczny, paprykę chilli, majeranek, czosnek, musztardę chrzanową, oliwę z oliwek oraz sól z pieprzem.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżka ocet balsamiczny
2 szt. papryka chilli
1 łyżka majeranek
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. musztarda chrzanowa
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
1 opak. tymbark biały grejpfrut
Przygotowanie
3 duże łyżki musztardy łączymy z 3 łyżkami oliwy z oliwek, 2 papryczkami przekrojonymi na pół, 2 ząbkami rozgniecionego czosnku w łupinach, gałązkami majeranku, pieprzem i solą. Mięso w gotowej marynacie moczymy przez całą noc.