Marmoladowe ślimaczki
m7
Smaczne, zawijane, drożdżowe ślimaczki, które pokochają najmłodsi. My polecamy nadziewać je konfitura różaną, ale opcji jest mnóstwo: czekolada, cynamon, dżem truskawkowy. Do dzieła!
0
0 / 0
Smaczne, zawijane, drożdżowe ślimaczki, które pokochają najmłodsi. My polecamy nadziewać je konfitura różaną, ale opcji jest mnóstwo: czekolada, cynamon, dżem truskawkowy. Do dzieła!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
125 mleko uht 1,5%
25 g drożdże
400 g mąka pszenna tortowa
250 g marmolada różana
3 łyżka cukier
3 łyżka masło
Przygotowanie
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce na 45 minut.
Po tym czasie wałkujemy dość cienki placek smarujemy twarda marmolada i zwijamy w rulon.
Nożem obsypywanym w mace kroimy krążki o grubości 2 cm. Układamy na blasze posmarowanej masłem i obsypanej mąką.
Układamy ciastka na nią płasko lub w poprzek .
Pieczemy w temp.185 st. C przez 20 minut..