Marmoladowe ślimaczki

m7
Marmoladowe ślimaczki

0

0 / 0

Smaczne, zawijane, drożdżowe ślimaczki, które pokochają najmłodsi. My polecamy nadziewać je konfitura różaną, ale opcji jest mnóstwo: czekolada, cynamon, dżem truskawkowy. Do dzieła!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

125 mleko uht 1,5%

25 g drożdże

400 g mąka pszenna tortowa

250 g marmolada różana

3 łyżka cukier

3 łyżka masło

Przygotowanie


1

Z podanych składników wyrabiamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce na 45 minut.

2

Po tym czasie wałkujemy dość cienki placek smarujemy twarda marmolada i zwijamy w rulon.

3

Nożem obsypywanym w mace kroimy krążki o grubości 2 cm. Układamy na blasze posmarowanej masłem i obsypanej mąką.

4

Układamy ciastka na nią płasko lub w poprzek .

5

Pieczemy w temp.185 st. C przez 20 minut..

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły