Marmolada dyniowo- jabłkowa z imbirem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marmolada dyniowo- jabłkowa z imbirem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975780547.jpeg&w=3840&q=75)
Nowa wersja marmolady jabłkowej.
0
2.5 / 8
Nowa wersja marmolady jabłkowej.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg dynia
1 kg cukier
1 szkl. woda
3 szt. jabłka
2 szt. gruszka
10 dag. imbir
Przygotowanie
1
Jabłka obrać i pokroić na cząstki, dynię i gruszki zetrzeć na tarce i dorzucić do jabłek. Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu mieszając aż się rozgotuje.
2
Wsypać cukier, dodać starty na drobnych oczkach imbir i gotować jeszcze przez chwilę aż cukier trochę odparuje.
3
Wlewać do słoiczków i pasteryzować przez 20 minut.