Marmolada dyniowo- jabłkowa z imbirem
m7
Nowa wersja marmolady jabłkowej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
243
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.5 / 8
Nowa wersja marmolady jabłkowej.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg dynia
1 kg cukier
1 szkl. woda
3 szt. jabłka
2 szt. gruszka
10 dag. imbir
Przygotowanie
1
Jabłka obrać i pokroić na cząstki, dynię i gruszki zetrzeć na tarce i dorzucić do jabłek. Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu mieszając aż się rozgotuje.
2
Wsypać cukier, dodać starty na drobnych oczkach imbir i gotować jeszcze przez chwilę aż cukier trochę odparuje.
3
Wlewać do słoiczków i pasteryzować przez 20 minut.