Marmolada dyniowo- jabłkowa z imbirem

m7
Marmolada dyniowo- jabłkowa z imbirem

0

2.5 / 8

Nowa wersja marmolady jabłkowej.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg dynia

1 kg cukier

1 szkl. woda

3 szt. jabłka

2 szt. gruszka

10 dag. imbir

Przygotowanie


1

Jabłka obrać i pokroić na cząstki, dynię i gruszki zetrzeć na tarce i dorzucić do jabłek. Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu mieszając aż się rozgotuje.

2

Wsypać cukier, dodać starty na drobnych oczkach imbir i gotować jeszcze przez chwilę aż cukier trochę odparuje.

3

Wlewać do słoiczków i pasteryzować przez 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

243

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły