Marmolada cebulowa

kontakt_2
Marmolada cebulowa

0

0 / 0

Marmolada z cebuli to pyszny dodatek do mięs, serów oraz jako wypełnienie na pizzę czy tartę.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. cebula czerwone

2 łyżka masło klarowane

3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 łyżka ocet winny

1 łyżka cukier brązowy

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w piórka. Szklimy ją na maśle i doprawiamy solą.

2

Dodajemy cukier, ocet i ketchup pikantny 60% mniej kalorii Kotlin. Podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu, aż cebula całkiem zmięknie. W razie potrzeby dolewamy wody.

3

Przechowujemy w lodówce, w szczelnych słoiczkach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły