Marmolada cebulowa
kontakt_2
Marmolada z cebuli to pyszny dodatek do mięs, serów oraz jako wypełnienie na pizzę czy tartę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
140
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Marmolada z cebuli to pyszny dodatek do mięs, serów oraz jako wypełnienie na pizzę czy tartę.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. cebula czerwone
2 łyżka masło klarowane
3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 łyżka ocet winny
1 łyżka cukier brązowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka. Szklimy ją na maśle i doprawiamy solą.
Dodajemy cukier, ocet i ketchup pikantny 60% mniej kalorii Kotlin. Podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu, aż cebula całkiem zmięknie. W razie potrzeby dolewamy wody.
Przechowujemy w lodówce, w szczelnych słoiczkach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
140
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.