Marchwianka

m7

Przy regularnym jedzeniu nadaje cerze piękny koloryt - zdrowa i pyszna zupa z marchewki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
330
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przy regularnym jedzeniu nadaje cerze piękny koloryt - zdrowa i pyszna zupa z marchewki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 kg marchew
2 szt. udko z kurczaka
2 łyżka groszek zielony konserwowy
70 dag. ziemniaki
Przygotowanie
Marchew umyć, oczyścić i pokroić w plastry, dodać udka. Pogotować w wodzie ok. 20 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości warzyw.
Następnie odcedzić wywar, marchew i ziemniaki przetrzeć przez sito.
Kurczaka pokroić na drobne kawałki dodać do warzyw i groszku. Dolać do całości z powrotem wywar. Doprawić do smaku solą.