0

Składniki

1.5 Kilograma
marchew
0 Szczypt
sól
2 Sztuki
udko z kurczaka
2 Łyżki
groszek zielony konserwowy
70 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchew umyć, oczyścić i pokroić w plastry, dodać udka. Pogotować w wodzie ok. 20 minut.
  2. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości warzyw.
  3. Następnie odcedzić wywar, marchew i ziemniaki przetrzeć przez sito.
  4. Kurczaka pokroić na drobne kawałki dodać do warzyw i groszku. Dolać do całości z powrotem wywar. Doprawić do smaku solą. Smacznego!:-)

Opis

Przy regularnym jedzeniu nadaje cerze piękny koloryt. Przepis na marchwiankę mam od mamy. Brat zajadał się nią, gdy był malutkim chłopcem:-)

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!