0

Składniki

1.5 Kilograma
marchew
0 Szczypt
sól
2 Sztuki
udko z kurczaka
2 Łyżki
groszek zielony konserwowy
70 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchew umyć, oczyścić i pokroić w plastry, dodać udka. Pogotować w wodzie ok. 20 minut.
  2. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości warzyw.
  3. Następnie odcedzić wywar, marchew i ziemniaki przetrzeć przez sito.
  4. Kurczaka pokroić na drobne kawałki dodać do warzyw i groszku. Dolać do całości z powrotem wywar. Doprawić do smaku solą. Smacznego!:-)

Opis

Przy regularnym jedzeniu nadaje cerze piękny koloryt. Przepis na marchwiankę mam od mamy. Brat zajadał się nią, gdy był malutkim chłopcem:-)

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!