Marchewkowe tagliatelle

tyna
Marchewkowe tagliatelle

0

0 / 0

Dietetyczne tagliatelle.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g marchewka

2 szt. ząbek czosnku

4 łyżka oliwa

200 dag. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Marchewkę myjemy, obieramy i obieraczką do obieranie warzyw kroimy na cienkie plastry przypominające tagliatelle.

3

Paski marchewki gotujemy w osolonej wodzie.

4

Na patelnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, po chwili dodajemy makaron i ugotowane paski marchewki, podajemy z natka pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3727

kcal

Białka

130

gram

Węglowodany

702

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły