Marchewkowe tagliatelle
tyna
Dietetyczne tagliatelle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3727
kcal
Białka
130
gram
Węglowodany
702
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dietetyczne tagliatelle.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g marchewka
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka oliwa
200 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Marchewkę myjemy, obieramy i obieraczką do obieranie warzyw kroimy na cienkie plastry przypominające tagliatelle.
Paski marchewki gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, po chwili dodajemy makaron i ugotowane paski marchewki, podajemy z natka pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3727
kcal
Białka
130
gram
Węglowodany
702
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.