0

Składniki

200 Gramów
Marchewka
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
oliwa
200 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Marchewkę myjemy, obieramy i obieraczką do obieranie warzyw kroimy na cienkie plastry przypominające tagliatelle.
  3. Paski marchewki gotujemy w osolonej wodzie.
  4. Na patelnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, po chwili dodajemy makaron i ugotowane paski marchewki, podajemy z natka pietruszki.

Opis

Dietetyczne tagliatelle.

Podobne przepisy

Spaghetti z marchewką, szpinakiem i jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z marchewką, szpinakiem i jajkiem w koszulce

Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron Lubella Pióra z jagnięciną, rozmarynem, czosnkiem

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!