Marchewkowe tagliatelle
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Marchewkowe tagliatelle](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777204.jpeg&w=3840&q=75)
Dietetyczne tagliatelle.
0
0 / 0
Dietetyczne tagliatelle.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g marchewka
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka oliwa
200 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
Marchewkę myjemy, obieramy i obieraczką do obieranie warzyw kroimy na cienkie plastry przypominające tagliatelle.
3
Paski marchewki gotujemy w osolonej wodzie.
4
Na patelnie rozgrzewamy oliwę, dodajemy do niej pokrojony w plasterki czosnek, po chwili dodajemy makaron i ugotowane paski marchewki, podajemy z natka pietruszki.