Marchewki pieczone z sosem feta

maspexdigital
Marchewki pieczone z sosem feta

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

125 g ser feta

1 szt. granat

1 łyżka pistacje

1 łyżka oliwa

8 szt. marchew

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.

3

Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.

4

Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.

5

W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.

6

Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.

7

Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.

8

Podawaj na ciepło lub zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły