Marchewki pieczone z sosem feta

maspexdigital

Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
125 g ser feta
1 szt. granat
1 łyżka pistacje
1 łyżka oliwa
8 szt. marchew
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.
Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.
Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.
W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.
Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.
Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.
Podawaj na ciepło lub zimno.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.