Marchewki pieczone z sosem feta

maspexdigital
Marchewki pieczone z sosem feta

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

125 g ser feta

1 szt. granat

1 łyżka pistacje

1 łyżka oliwa

8 szt. marchew

Przygotowanie


Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

Krok 1

Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.

Krok 2

Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.

Krok 3

Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.

Krok 4

W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.

Krok 5

Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.

Krok 6

Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.

Krok 7

Podawaj na ciepło lub zimno.

Krok 8

Wartości odżywcze na porcję


Energia

592

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły