0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
125 Gramów
ser feta
1 Sztuka
Granat
1 Łyżka
Pistacje
1 Łyżka
oliwa
8 Sztuk
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.
  3. Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.
  4. Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.
  5. W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.
  6. Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.
  7. Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.
  8. Podawaj na ciepło lub zimno.

Podobne przepisy

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa po grecku

Łatwy Do 40 min.

Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Łatwy Do 1 godz.

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Grzanki z pesto

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!