0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
sos jasny uniwersalny Łowicz
125 Gramów
ser feta
1 Sztuka
Granat
1 Łyżka
pistacje
1 Łyżka
oliwa
8 Sztuk
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.
  3. Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.
  4. Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.
  5. W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.
  6. Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.
  7. Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.
  8. Podawaj na ciepło lub zimno.

Podobne przepisy

Kasza pęczak ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kasza pęczak ze szpinakiem

Sałatka makaronowa po grecku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa po grecku

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Wstążki z pomidorami i orzechami włoskimi

Krewetki na ostro

Przepis
Łatwy Do 15 min
Krewetki na ostro

Kurczak z groszkiem w sosie z serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kurczak z groszkiem w sosie z serem pleśniowym

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!