Marchewki pieczone z sosem feta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Marchewki pieczone z sosem feta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354299.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
125 g ser feta
1 szt. granat
1 łyżka pistacje
1 łyżka oliwa
8 szt. marchew
Przygotowanie
1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2
Pistacje grubo posiekaj a z granatu wydobądź pestki.
3
Marchewki obierz, ułóż na blaszce do pieczenia.
4
Polej oliwą i piecz w nagrzanym piekarniku około 10 minut.
5
W rondelku rozgrzej sos jasny uniwersalny Łowicz.
6
Dodaj 100 g rozdrobnionego sera feta i podgrzej, dobrze mieszając.
7
Upieczone marchewki ułóż na talerzu, polej sosem, posyp rozkruszoną feta, pistacjami i pestkami granatu.
8
Podawaj na ciepło lub zimno.