Marchewka zasmażana

m7
Marchewka zasmażana

0

0 / 0

smaczna marchewka na ciepło do obiadu

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

3 szt. marchewka

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Marchewki ugotować w skórce do miękkości w wodzie ze szczyptą soli. Po ugotowaniu i wystudzeniu obrać je, po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ewentualnie zmiksować blenderem.

2

Przełożyć do rondelka, dodać łyżkę masła i smażyć. Doprawić solą do smaku i jeśli ktoś lubi można dodać trochę pieprzu, aby było ostrzejsze. Tak przygotowaną marchewkę podawać do obiadu na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

45

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły