0

Składniki

3 Szczypty
sól
1 Łyżka
mąka
60 Dekagramów
marchew
40 Dekagramów
groszek zielony
6 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Oskrobane marchewki opłukać, pokrajać w kostkę, włożyć do rondla.
  2. Podlać wodą, posolić i dusić na małym ogniu do miękkości.
  3. Z połowy masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym mlekiem i zagotować.
  4. Połączyć zasmażkę z marchewką i chwilę gotować, dodać śmietankę, zdjąć z ognia i trzymać w cieple.
  5. Zielony groszek ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody, odcedzić, wymieszać z masłem i chwilę trzymać na bardzo małym ogniu.
  6. Marchewkę, włożyć do salaterki, a w środku zrobić miejsce na groszek, który ułożyć w kopczyk.

Opis

Marchewka z zielonym groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!