0

Składniki

1 Kilogram
marchew
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
groszek zielony
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę obieramy, zalewamy woda tak by ją pokryć, gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę, zalewamy wcześniej powstałym wywarem z marchewki, ale nie za dużo !!! (tak by nie pokryło całkowicie marchewki). Dorzucamy odsączony groszek, gotujemy razem około 10-15 minut, doprawiamy mąką ( posypujemy mąkę na wierzch i szybko mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji), sola, pieprzem i cukrem.

Opis

super dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!