0

Składniki

1 Kilogram
marchew
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
groszek zielony
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę obieramy, zalewamy woda tak by ją pokryć, gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę, zalewamy wcześniej powstałym wywarem z marchewki, ale nie za dużo !!! (tak by nie pokryło całkowicie marchewki). Dorzucamy odsączony groszek, gotujemy razem około 10-15 minut, doprawiamy mąką ( posypujemy mąkę na wierzch i szybko mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji), sola, pieprzem i cukrem.

Opis

super dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!