0

Składniki

1 Kilogram
marchew
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
groszek zielony
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę obieramy, zalewamy woda tak by ją pokryć, gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę, zalewamy wcześniej powstałym wywarem z marchewki, ale nie za dużo !!! (tak by nie pokryło całkowicie marchewki). Dorzucamy odsączony groszek, gotujemy razem około 10-15 minut, doprawiamy mąką ( posypujemy mąkę na wierzch i szybko mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji), sola, pieprzem i cukrem.

Opis

super dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!