0

Składniki

1 Kilogram
marchew
4 Szczypty
pieprz
4 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
groszek zielony
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę obieramy, zalewamy woda tak by ją pokryć, gotujemy do miękkości. Następnie marchewkę kroimy w kostkę, zalewamy wcześniej powstałym wywarem z marchewki, ale nie za dużo !!! (tak by nie pokryło całkowicie marchewki). Dorzucamy odsączony groszek, gotujemy razem około 10-15 minut, doprawiamy mąką ( posypujemy mąkę na wierzch i szybko mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji), sola, pieprzem i cukrem.

Opis

super dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!