1

Składniki

0.5 Kilograma
marchew
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchew obieramy i gotujemy w całości w wodzie z dodatkiem masła, soli i cukru.
  2. Jak marchew będzie miękka, to kroimy w kosteczkę, wywaru
  3. nie wylewać.
  4. Pokrojona marchew wrzucić go garnka, pogotować i zasypać mąką (ilość wg uznania) ok. 2-3 łyżek. Trochę podgotować, ale cały czas mieszając, bo się przypala!.
  5. Następnie stopniowo zalewać wywarem nie przestając mieszać. Zrobi się z tego taki gęsty sos papkowaty.

Opis

Pyszna, smaczna marchewka

Podobne przepisy

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!