Marchewka do obiadu

m7
Marchewka do obiadu

1

0 / 0

Pyszna, smaczna marchewka

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg marchew

1 szczyp. sól

1 łyżecz. cukier

1.50 łyżka masło

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Marchew obieramy i gotujemy w całości w wodzie z dodatkiem masła, soli i cukru.

2

Jak marchew będzie miękka, to kroimy w kosteczkę, wywaru

3

nie wylewać.

4

Pokrojona marchew wrzucić go garnka, pogotować i zasypać mąką (ilość wg uznania) ok. 2-3 łyżek. Trochę podgotować, ale cały czas mieszając, bo się przypala!.

5

Następnie stopniowo zalewać wywarem nie przestając mieszać. Zrobi się z tego taki gęsty sos papkowaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

114

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły