1

Składniki

0.5 Kilograma
marchew
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchew obieramy i gotujemy w całości w wodzie z dodatkiem masła, soli i cukru.
  2. Jak marchew będzie miękka, to kroimy w kosteczkę, wywaru
  3. nie wylewać.
  4. Pokrojona marchew wrzucić go garnka, pogotować i zasypać mąką (ilość wg uznania) ok. 2-3 łyżek. Trochę podgotować, ale cały czas mieszając, bo się przypala!.
  5. Następnie stopniowo zalewać wywarem nie przestając mieszać. Zrobi się z tego taki gęsty sos papkowaty.

Opis

Pyszna, smaczna marchewka

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!