Mangomisu
Kakao DecoMorreno
Mangomisu to deser inspirowany klasycznym tiramisu, ale zamiast kawy całość dopełnia soczyste mango. To świetny wybór na specjalne okazje, przyjęcia czy uroczystości. Mangomisu nie tylko świetnie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
585
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mangomisu to deser inspirowany klasycznym tiramisu, ale zamiast kawy całość dopełnia soczyste mango. To świetny wybór na specjalne okazje, przyjęcia czy uroczystości. Mangomisu nie tylko świetnie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu.
6
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. kakao decomorreno
1 opak. biszkopty podłużne
1 puszka pulpa mango
500 g mascarpone
4 szt. żółtka
4 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Do miski rozbijamy żółtka i cukier puder. Miksujemy, aż wyjdzie gęsta i jasna masa.
Do masy dodajemy mascarpone i 3 łyżki pulpy mango. Dokładnie łączymy mikserem i wkładamy do lodówki.
Biszkopty moczymy w pulpie mango i układamy obok siebie w kwadratowej foremce o wymiarach 24 cm.
Na spód wykładamy połowę masy i kładziemy warstwę namoczonych w mango biszkoptów.
Na wierzch wykładamy resztę masy, a następnie wyrównujemy całość szpatułką.
Tiramisu odkładamy do lodówki na minimum godzinę. Po upływie tego czasu posypujemy wierzch kakao.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
585
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.