Mangomisu

Kakao DecoMorreno
Mangomisu

0

0 / 0

Mangomisu to deser inspirowany klasycznym tiramisu, ale zamiast kawy całość dopełnia soczyste mango. To świetny wybór na specjalne okazje, przyjęcia czy uroczystości. Mangomisu nie tylko świetnie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu.

6

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. kakao decomorreno

1 opak. biszkopty podłużne

1 puszka pulpa mango

500 g mascarpone

4 szt. żółtka

4 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Do miski rozbijamy żółtka i cukier puder. Miksujemy, aż wyjdzie gęsta i jasna masa.

2

Do masy dodajemy mascarpone i 3 łyżki pulpy mango. Dokładnie łączymy mikserem i wkładamy do lodówki.

3

Biszkopty moczymy w pulpie mango i układamy obok siebie w kwadratowej foremce o wymiarach 24 cm.

4

Na spód wykładamy połowę masy i kładziemy warstwę namoczonych w mango biszkoptów.

5

Na wierzch wykładamy resztę masy, a następnie wyrównujemy całość szpatułką.

6

Tiramisu odkładamy do lodówki na minimum godzinę. Po upływie tego czasu posypujemy wierzch kakao.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły