Mandarynkowy filet

m7
Mandarynkowy filet

0

0 / 0

Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 sok z mandarynek

100 olej

250 mleko

4 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz kolorowy

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.

2

Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.

3

Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.

4

Na patelni rozgrzewamy olej.

5

Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.

6

Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1150

kcal

Białka

84

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

67

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły