Mandarynkowy filet
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mandarynkowy filet](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286409.jpeg&w=3840&q=75)
Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty
0
0 / 0
Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 sok z mandarynek
100 olej
250 mleko
4 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz kolorowy
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
2
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
3
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
4
Na patelni rozgrzewamy olej.
5
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
6
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.