0

Składniki

100 Mililitrów
Sok z mandarynek
100 Mililitrów
olej
250 Mililitrów
mleko
4 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz kolorowy
50 Gramów
mąka
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
  2. Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
  3. Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej.
  5. Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
  6. Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

Opis

Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!