Mandarynkowy filet

m7

Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1150
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Filet marynowany w soku z mandarynki jest bardzo soczysty
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 sok z mandarynek
100 olej
250 mleko
4 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz kolorowy
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1150
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
67
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.