0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Łyżeczka
Sok z limonek
12 Sztuk
Mandarynki
1 Sztuka
kiwi
1 Sztuka
Granat
2 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mandarynki obrać ze skórki i rozłożyć niczym kwiaty. Uważać, żeby nie poodrywać cząstek. Śmietanę ubić z cukrem. W osobnym garnuszku ubić białka z odrobiną soli i 1/2 łyżeczki soku z limonki. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody- następnie ogrzać tak, aby się rozpuściła( nie zagotować).Połączyć delikatnie śmietanę z białkami a na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Kilka minut schłodzić. Kiedy zacznie się zsiadać nakładać do środka mandarynek. Granata obrać i wydłubać pestki- wsypywać pestki na krem. Z oskrobanego i pokrojonego w półplasterki kiwi zrobić listki. Całość lekko schłodzić- po 30 minutach jest gotowe do zajadania się.

Opis

Smaczny, efektowny deser.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Deser 3-warstwowy na lato

Przepis
Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!