0

Składniki

200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Łyżeczka
Sok z limonek
12 Sztuk
Mandarynki
1 Sztuka
kiwi
1 Sztuka
Granat
2 Sztuki
białko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mandarynki obrać ze skórki i rozłożyć niczym kwiaty. Uważać, żeby nie poodrywać cząstek. Śmietanę ubić z cukrem. W osobnym garnuszku ubić białka z odrobiną soli i 1/2 łyżeczki soku z limonki. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody- następnie ogrzać tak, aby się rozpuściła( nie zagotować).Połączyć delikatnie śmietanę z białkami a na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Kilka minut schłodzić. Kiedy zacznie się zsiadać nakładać do środka mandarynek. Granata obrać i wydłubać pestki- wsypywać pestki na krem. Z oskrobanego i pokrojonego w półplasterki kiwi zrobić listki. Całość lekko schłodzić- po 30 minutach jest gotowe do zajadania się.

Opis

Smaczny, efektowny deser.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Lody śmietankowe z bezą i sosem karmelowym

Średni Ponad 3 godz
Lody śmietankowe z bezą i sosem karmelowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!