Mały meksyk.

m7
Mały meksyk.

0

0 / 0

Dla fanów ostrego jedzenia.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pierś kurczaka

3 szt. pomidor

3 szt. fasola czerwona

2 szt. kukurydza

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Mięso z kurczaka kroimy w grubą kostkę i doprawiamy. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy. Do garnka wrzucamy przypieczone mięso razem z tłuszczem. Wrzucamy czerwoną fasolę i wlewamy troszkę wody z jednej puszki.

2

Wszystko dusimy na małym ogniu. Następnie wrzucamy kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę i znowu przykrywamy.

3

Po ok 10 min wrzucamy pomidory razem z sokiem. Cały czas mieszamy. Dusimy ok 15 min. Danie można podawać z chlebem lub tortillą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły