0

Składniki

1 Kilogram
pierś kurczaka
3 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
Fasola czerwona
2 Sztuki
kukurydza
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso z kurczaka kroimy w grubą kostkę i doprawiamy. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy. Do garnka wrzucamy przypieczone mięso razem z tłuszczem. Wrzucamy czerwoną fasolę i wlewamy troszkę wody z jednej puszki.
  2. Wszystko dusimy na małym ogniu. Następnie wrzucamy kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę i znowu przykrywamy.
  3. Po ok 10 min wrzucamy pomidory razem z sokiem. Cały czas mieszamy. Dusimy ok 15 min. Danie można podawać z chlebem lub tortillą.

Opis

Dla fanów ostrego jedzenia.

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 40 min
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!