0

Składniki

1 Kilogram
pierś kurczaka
3 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
Fasola czerwona
2 Sztuki
kukurydza
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso z kurczaka kroimy w grubą kostkę i doprawiamy. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy. Do garnka wrzucamy przypieczone mięso razem z tłuszczem. Wrzucamy czerwoną fasolę i wlewamy troszkę wody z jednej puszki.
  2. Wszystko dusimy na małym ogniu. Następnie wrzucamy kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę i znowu przykrywamy.
  3. Po ok 10 min wrzucamy pomidory razem z sokiem. Cały czas mieszamy. Dusimy ok 15 min. Danie można podawać z chlebem lub tortillą.

Opis

Dla fanów ostrego jedzenia.

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!