Mały meksyk.

m7

Dla fanów ostrego jedzenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
78
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla fanów ostrego jedzenia.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pierś kurczaka
3 szt. pomidor
3 szt. fasola czerwona
2 szt. kukurydza
1 szt. cebula
Przygotowanie
Mięso z kurczaka kroimy w grubą kostkę i doprawiamy. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy. Do garnka wrzucamy przypieczone mięso razem z tłuszczem. Wrzucamy czerwoną fasolę i wlewamy troszkę wody z jednej puszki.
Wszystko dusimy na małym ogniu. Następnie wrzucamy kukurydzę i pokrojoną w kostkę cebulę i znowu przykrywamy.
Po ok 10 min wrzucamy pomidory razem z sokiem. Cały czas mieszamy. Dusimy ok 15 min. Danie można podawać z chlebem lub tortillą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
78
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.