Malinka
eluchap
Malinowe cudo
1
0 / 0
Malinowe cudo
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
4 łyżeczka cukier puder
2 łyżeczka żelatyna
150 g maliny
50 g płatki kukurydziane
300 g twaróg
150 g śmietanka kremowa 30%
1 szt. czekolada
Przygotowanie
1
Spód: Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej.
2
Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą.
3
Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm.
4
Chłodzić 30 minut.
5
Masa: Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.
6
Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć.
7
Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem.
8
Dodać część malin i wymieszać.
9
Wykonanie:
10
Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.