Malinka

eluchap
Malinka

Średnia 0 / 0

Oceń!

Malinowe cudo

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 łyżecz. cukier puder

2 łyżecz. żelatyna

150 g maliny

50 g płatki kukurydziane

300 g twaróg

150 g śmietanka kremowa 30%

1 szt. czekolada

Przygotowanie


Spód: Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej.

Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą.

Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm.

Chłodzić 30 minut.

Masa: Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.

Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć.

Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem.

Dodać część malin i wymieszać.

Wykonanie:

Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

162

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły