Malinka

eluchap
Malinka

1

0 / 0

Malinowe cudo

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 łyżeczka cukier puder

2 łyżeczka żelatyna

150 g maliny

50 g płatki kukurydziane

300 g twaróg

150 g śmietanka kremowa 30%

1 szt. czekolada

Przygotowanie


1

Spód: Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej.

2

Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą.

3

Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm.

4

Chłodzić 30 minut.

5

Masa: Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.

6

Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć.

7

Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem.

8

Dodać część malin i wymieszać.

9

Wykonanie:

10

Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły