Malinka

eluchap

Malinowe cudo
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Malinowe cudo
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
4 łyżecz. cukier puder
2 łyżecz. żelatyna
150 g maliny
50 g płatki kukurydziane
300 g twaróg
150 g śmietanka kremowa 30%
1 szt. czekolada
Przygotowanie
Spód: Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej.
Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą.
Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm.
Chłodzić 30 minut.
Masa: Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.
Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć.
Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem.
Dodać część malin i wymieszać.
Wykonanie:
Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.