Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3967-1702057735326.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis wart spróbowania - małe kokardki al dente z bobem i orzechowym pesto. Prezentowane danie świetnie sprawdzi się jako obiad lub kolacja w każdej diecie niskokalorycznej (fit) i wegetariańskiej (bezmięsnej).
3
0 / 0
Przepis wart spróbowania - małe kokardki al dente z bobem i orzechowym pesto. Prezentowane danie świetnie sprawdzi się jako obiad lub kolacja w każdej diecie niskokalorycznej (fit) i wegetariańskiej (bezmięsnej).
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łodyga nać pietruszki
0.50 szt. makaron lubella pełne ziarno kokardki małe
1 szt. papryczka pepperoni czerwona
1 szt. bób
3 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek
15 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób obieramy ze skórek.
Przygotuj składniki
Orzechy rozłupujemy i dzielimy na cząstki. Paprykę, pietruszkę oraz czosnek siekamy drobno.
Przygotowujemy pesto: blendujemy orzechy z pietruszką, czosnkiem i papryczką oraz sporą ilością oliwy z oliwek. Makaron łączymy z pesto oraz bobem.