Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto
goodfoodlover
Przepis wart spróbowania - małe kokardki al dente z bobem i orzechowym pesto. Prezentowane danie świetnie sprawdzi się jako obiad lub kolacja w każdej diecie niskokalorycznej (fit) i wegetariańskiej (bezmięsnej).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Przepis wart spróbowania - małe kokardki al dente z bobem i orzechowym pesto. Prezentowane danie świetnie sprawdzi się jako obiad lub kolacja w każdej diecie niskokalorycznej (fit) i wegetariańskiej (bezmięsnej).
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łodyga nać pietruszki
0.50 szt. makaron lubella pełne ziarno kokardki małe
1 szt. papryczka pepperoni czerwona
1 szt. bób
3 szt. czosnek
4 łyżka oliwa z oliwek
15 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób obieramy ze skórek.
Przygotuj składniki
Orzechy rozłupujemy i dzielimy na cząstki. Paprykę, pietruszkę oraz czosnek siekamy drobno.
Przygotowujemy pesto: blendujemy orzechy z pietruszką, czosnkiem i papryczką oraz sporą ilością oliwy z oliwek. Makaron łączymy z pesto oraz bobem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
799
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.