Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto

goodfoodlover
Małe kokardki z bobem i orzechowym pesto

3

0 / 0

Przepis wart spróbowania - małe kokardki al dente z bobem i orzechowym pesto. Prezentowane danie świetnie sprawdzi się jako obiad lub kolacja w każdej diecie niskokalorycznej (fit) i wegetariańskiej (bezmięsnej).

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łod. nać pietruszki

0.50 szt. makaron lubella pełne ziarno kokardki małe

1 szt. papryczka pepperoni czerwona

1 szt. bób

3 szt. czosnek

4 łyżka oliwa z oliwek

15 dek. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bób obieramy ze skórek.

2

Przygotuj składniki

3

Orzechy rozłupujemy i dzielimy na cząstki. Paprykę, pietruszkę oraz czosnek siekamy drobno.

4

Przygotowujemy pesto: blendujemy orzechy z pietruszką, czosnkiem i papryczką oraz sporą ilością oliwy z oliwek. Makaron łączymy z pesto oraz bobem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły