0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
Mak niebieski
1 Szklanka
białko jaja kurzego
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
Bakalie
0.5 Łyżeczki
Aromat migdałowy
0.5 Szklanki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno (ubijałam ręczną trzepaczką), dodać cukier i dalej ubijać. Do otrzymanej masy dodać mąkę, mak, proszek do pieczenia, bakalie, roztopione masło i aromat. Wymieszać.
  2. Piec około 50 minut (czasami krócej, zależy od piekarnika) w temperaturze 220 stopni. Można od góry przykryć folią aluminiową aby się za bardzo nie spiekło. Sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

Opis

Fajny makowy smaczek połączony wraz z wilgotnymi rodzynkami:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!