0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
Mak niebieski
1 Szklanka
białko jaja kurzego
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
Bakalie
0.5 Łyżeczki
Aromat migdałowy
0.5 Szklanki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubić na sztywno (ubijałam ręczną trzepaczką), dodać cukier i dalej ubijać. Do otrzymanej masy dodać mąkę, mak, proszek do pieczenia, bakalie, roztopione masło i aromat. Wymieszać.
  2. Piec około 50 minut (czasami krócej, zależy od piekarnika) w temperaturze 220 stopni. Można od góry przykryć folią aluminiową aby się za bardzo nie spiekło. Sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

Opis

Fajny makowy smaczek połączony wraz z wilgotnymi rodzynkami:)

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!