Makron ze szparagami z sosem serowym
mariola85
Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5020
kcal
Białka
220
gram
Węglowodany
829
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
50 g ser lazur
1 szt. szparagi konserwowe
2 łyżka oliwa
250 dag. makaron penne lubella pełne ziarno
6 plaster szynka wiejska
Przygotowanie
Szynkę kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokruszony ser, śmietanę i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Gotujemy do momentu, aż ser się roztopi a sos zgęstnieje.
Szparagi osuszamy, kroimy na kawałki ok. 2-3 cm długości, dodajemy do sosu.
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, podajemy z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5020
kcal
Białka
220
gram
Węglowodany
829
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.