Makron ze szparagami z sosem serowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Makron ze szparagami z sosem serowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053484.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!
0
0 / 0
Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
50 g ser lazur
1 szt. szparagi konserwowe
2 łyżka oliwa
250 dag. makaron penne lubella pełne ziarno
6 plaster szynka wiejska
Przygotowanie
1
Szynkę kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokruszony ser, śmietanę i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Gotujemy do momentu, aż ser się roztopi a sos zgęstnieje.
2
Szparagi osuszamy, kroimy na kawałki ok. 2-3 cm długości, dodajemy do sosu.
3
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, podajemy z sosem.