Makron ze szparagami z sosem serowym

mariola85
Makron ze szparagami z sosem serowym

0

0 / 0

Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 śmietana 18%

1 szczyp. sól, pieprz

50 g ser lazur

1 szt. szparagi konserwowe

2 łyżka oliwa

250 dag. makaron penne lubella pełne ziarno

6 plaster szynka wiejska

Przygotowanie


1

Szynkę kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokruszony ser, śmietanę i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Gotujemy do momentu, aż ser się roztopi a sos zgęstnieje.

2

Szparagi osuszamy, kroimy na kawałki ok. 2-3 cm długości, dodajemy do sosu.

3

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, podajemy z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5020

kcal

Białka

220

gram

Węglowodany

829

gram

Tłuszcze

76

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły