0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
50 Gramów
Ser lazur
1 Sztuka
Szparagi konserwowe
2 Łyżki
oliwa
250 Dekagramów
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
6 Plastrów
Szynka wiejska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy pokruszony ser, śmietanę i odrobinę świeżo zmielonego pieprzu. Gotujemy do momentu, aż ser się roztopi a sos zgęstnieje.
  2. Szparagi osuszamy, kroimy na kawałki ok. 2-3 cm długości, dodajemy do sosu.
  3. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, podajemy z sosem.

Opis

Pyszne, idealnie skomponowane smaki- polecam!

Podobne przepisy

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Curry z kalafiora i pomidorów

Przepis
Łatwy Do 40 min
Curry z kalafiora i pomidorów

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Kokardki z białą fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!