1

Składniki

1 Kilogram
Makrela
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
masło
3 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
  2. Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.
  3. Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.

Opis

Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!