Makrela z rusztu

m7
Makrela z rusztu

1

0 / 0

Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg makrela

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. czosnek

1 szt. nać pietruszki

1 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka masło

3 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.

2

Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.

3

Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły