1

Składniki

1 Kilogram
Makrela
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
masło
3 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
  2. Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.
  3. Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.

Opis

Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!