Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
Makrela
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
masło
3 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
  2. Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.
  3. Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.

Opis

Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!