1

Składniki

1 Kilogram
Makrela
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Łyżka
oliwa z oliwek
3 Łyżki
masło
3 Łyżki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
  2. Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.
  3. Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.

Opis

Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.

Podobne przepisy

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!