Makrela z rusztu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makrela z rusztu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033029.jpeg&w=3840&q=75)
Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.
1
0 / 0
Rybę podawać z ziemniakami z wody i ze szpinakiem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg makrela
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka masło
3 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Rybę oczyścić, opłukać, obsuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
2
Posmarować oliwą i sokiem z cytryny. Piec na rozgrzanym ruszcie, z obu stron.
3
Upieczoną rybę wyłożyć na ogrzany półmisek i polać oliwą wymieszaną z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i sokiem z cytryny.