0

Składniki

2 Litry
mleko UHT 3,2%
3 Sztuki
bułka
3 Łyżki
cukier
250 Dekagramów
Mak niebieski
30 Dekagramów
Bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielimy mak;-)
  2. Do wysokiego garnka wlewamy mleko,wsypujemy mak oraz cukier.
  3. Gotujemy na małym ogniu, mieszając by się nie przypaliło.
  4. Bułkę kroimy w plasterki.
  5. Orzechy oraz migdały kroimy na drobno,dodajemy rodzynki
  6. Wsypujemy na 2 min do gotującego się maku, mieszamy.
  7. W miseczce układamy na przemian warstwę maku z bakaliami i bułeczki.
  8. Wierzch można posypać kokosem.
  9. Podajemy schłodzone

Opis

Nie wyobrażam sobie bez nich Wigilii. Przepis na niewielką miseczkę na 3-4 osoby

Podobne przepisy

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!