0

Składniki

2 Litry
mleko UHT 3,2%
3 Sztuki
bułka
3 Łyżki
cukier
250 Dekagramów
Mak niebieski
30 Dekagramów
Bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielimy mak;-)
  2. Do wysokiego garnka wlewamy mleko,wsypujemy mak oraz cukier.
  3. Gotujemy na małym ogniu, mieszając by się nie przypaliło.
  4. Bułkę kroimy w plasterki.
  5. Orzechy oraz migdały kroimy na drobno,dodajemy rodzynki
  6. Wsypujemy na 2 min do gotującego się maku, mieszamy.
  7. W miseczce układamy na przemian warstwę maku z bakaliami i bułeczki.
  8. Wierzch można posypać kokosem.
  9. Podajemy schłodzone

Opis

Nie wyobrażam sobie bez nich Wigilii. Przepis na niewielką miseczkę na 3-4 osoby

Podobne przepisy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!