Makówki

m7
Makówki

0

0 / 0

Tradycyjny przepis na deser we wigilję.Wyniosłam go z domu i do dzisiaj go robię.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l mleko

3 szt. bułka czerstwa

1 szt. olejek migdałowy

4 łyżka cukier

2 łyżka miód

3 łyżka masło

2 łyżka kakao decomorreno

4 łyżka rodzynki suszone

4 łyżka migdały

25 dek. mak mielony

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki dajemy do garnka i zagotowujemy.Ewentualnie dosłodzić. Bułki pokroić na kromki.W salaterce układać warstwami:kromki bułki zalać makiem.

2

Czynność tą powtarzać tak aby na wierzchu był mak.Odstawić do ostygnięcia. Podawać dobrze oziębione.Najlepsze są następnego dnia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły