Makówki
m7
Tradycyjny przepis na deser we wigilję.Wyniosłam go z domu i do dzisiaj go robię.
0
0 / 0
Tradycyjny przepis na deser we wigilję.Wyniosłam go z domu i do dzisiaj go robię.
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l mleko
3 szt. bułka czerstwa
1 szt. olejek migdałowy
4 łyżka cukier
2 łyżka miód
3 łyżka masło
2 łyżka kakao decomorreno
4 łyżka rodzynki suszone
4 łyżka migdały
25 dag. mak mielony
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki dajemy do garnka i zagotowujemy.Ewentualnie dosłodzić. Bułki pokroić na kromki.W salaterce układać warstwami:kromki bułki zalać makiem.
2
Czynność tą powtarzać tak aby na wierzchu był mak.Odstawić do ostygnięcia. Podawać dobrze oziębione.Najlepsze są następnego dnia.