Example thumb
0

Składniki

1 Litr
mleko
3 Sztuki
Bułka czerstwa
1 Sztuka
Olejek migdałowy
4 Łyżki
cukier
2 Łyżki
miód
3 Łyżki
masło extra
2 Łyżki
kakao
4 Łyżki
Rodzynki suszone
4 Łyżki
migdały
25 Dekagramów
Mak mielony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki dajemy do garnka i zagotowujemy.Ewentualnie dosłodzić. Bułki pokroić na kromki.W salaterce układać warstwami:kromki bułki zalać makiem.
  2. Czynność tą powtarzać tak aby na wierzchu był mak.Odstawić do ostygnięcia. Podawać dobrze oziębione.Najlepsze są następnego dnia.

Opis

Tradycyjny przepis na deser we wigilję.Wyniosłam go z domu i do dzisiaj go robię.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!