Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Po Świątecznej kolacji zostaje sporo jedzenia, które w części w 1 Dniu Świąt oddaje przyjaciółce Basi, które zawozi je bezdomnym, a część przerabiam. Z resztę makówek robię zawijańce z ciasta francuskiego, które potem można zabrać ze sobą do pracy. Z opiekanej rybki robię rybę w zalewie octowej i jest idealna wtedy do pieczonych ziemniaków na obiad. Pierogi następnego dnia zapiekam z cebulką i smakują wyśmienicie. Z kapusty świątecznej z grzybami robię krokiety. Także nic się u mnie nie marnuje! Dzielę się z jedzeniem z potrzebującymi, a pozostałe przerabiam, bo jak mówiła mama - jedzenie trzeba szanować.
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
5 | Łyżek | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
Mielony mak
|
|
75 | Gramów |
masło
|
|
1 | Litr |
mleko UHT 3,2%
|
|
1 | Łyżeczka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
80 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
80 | Gramów |
Orzechy laskowe
|
|
4 | Łyżki |
Miód płynny
|
|
50 | Gramów |
migdały
|
|
1 | Opakowanie |
mieszane bakalie
|
|
4 | Sztuki |
Chałka
|
|
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |