Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Chcesz zadowolić wszystkich swoich gości wyśmienitym wypiekiem? Postaw na makowego klasyka w wersji roślinnej, który jest idealny dla osób będących na diecie wegańskiej i nie tylko! Makowa słodycz o piekielnym kolorze ukryta w kruchym czekoladowym cieście to dosłownie niebo w gębie, które oczaruje każdego. Dodatkowo, taką słodycz pałaszuje się bez wyrzutów sumienia, gdyż zdecydowanie jest to wypiek z kategorii superfood. Mniam!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
480 | Gramów | ||
![]() |
|||
20 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
margaryna wegańska
|
|
6 | Łyżek |
cukier puder
|
|
5 | Łyżek |
Zimna woda
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
SKŁADNIKI NA NADZIENIE: |
|||
400 | Gramów |
Mak niebieski
|
|
750 | Mililitrów |
mleko roślinne
|
|
5 | Łyżek |
syrop z agawy
|
|
100 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
100 | Gramów |
żurawina suszona
|
|
2 | Łyżki |
Olej kokosowy
|
|
2 | Łyżki |
sok z cytryny
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |