Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ucierane ciasto z makiem to przepis, który od lat gości na polskich świątecznych stołach i każdy, kto lubi mak wyczekuje chwili, kiedy nadejdzie pora na deser:) Tradycyjne ciasto uwielbiane przez niemal wszystkich! Smacznego!
6 | Łyżek | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
cukier puder
|
|
450 | Gramów |
masło
|
|
9 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
10 | Łyżek |
mleko
|
|
400 | Gramów |
mąka pszenna tortowa
|
|
1 | Sztuka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
300 | Gramów |
Mak
|
|
2 | Szklanki |
cukier
|
|
1 | Łyżka |
Olejek migdałowy
|
|
1 | Sztuka |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
3 | Łyżki |
woda
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |