Makowiec szklankowy

m7
Makowiec szklankowy

0

0 / 0

Jeśli zostanie ci sporo białek spróbuj wykorzystać je do tego szybkiego a jakże prostego wypieku.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

1 szkl. białko jaja kurzego

1 szkl. mak niebieski

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Margarynę roztopić o ostudzić.

2

Białka ubić na pianę.

3

Do margaryny dodać wszystkie suche składniki i wymieszać delikatnie z pianą.

4

Wyłożyć ciasto do natłuszczonej foremki.

5

Piec w 180 stopniach przez 40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły