Makowiec szklankowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makowiec szklankowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608740.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli zostanie ci sporo białek spróbuj wykorzystać je do tego szybkiego a jakże prostego wypieku.
0
0 / 0
Jeśli zostanie ci sporo białek spróbuj wykorzystać je do tego szybkiego a jakże prostego wypieku.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
18 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
1 szkl. białko jaja kurzego
1 szkl. mak niebieski
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Margarynę roztopić o ostudzić.
2
Białka ubić na pianę.
3
Do margaryny dodać wszystkie suche składniki i wymieszać delikatnie z pianą.
4
Wyłożyć ciasto do natłuszczonej foremki.
5
Piec w 180 stopniach przez 40 minut.