Example thumb
1

Składniki

2 Mililitry
Aromat migdałowy
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
2 Szklanki
Mak niebieski
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
jaja kurze całe
10 Łyżek
mleko
40 Dekagramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
20 Dekagramów
miód
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
  3. Następnie, cały czas ucierając, dodać mleko, aromat i mąkę z proszkiem do pieczenia.
  4. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i wszystko dokładnie wymieszać.
  5. Ciasto podzielić na dwie części.
  6. Jedną część wylać na prostokątną blaszkę i zapiec około 40 minut w temperaturze 170 stopni C.
  7. Masa makowa:
  8. Mak zalać wrzątkiem, zagotować i przełożyć na sito.
  9. Następnie dwa razy przepuścić przez maszynkę.
  10. Zmielony mak dokładnie wymieszać z jajkami, miodem i zapachem migdałowym.
  11. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, przykryć drugą częścią ciasta i upiec złoty kolor.

Opis

Makowiec

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!