0

Składniki

0.5 Kostki
masło extra
1 Szklanka
cukier
0.5 Szklanki
Bakalie
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
kasza manna
2 Łyżki
PROSZEK DO PIECZENIA
30 Dekagramów
Mak niebieski
30 Dekagramów
jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mak zmielić 2 - 3 razy. Jabłka drobno pokroić.
  2. Mak zmieszać z masłem, zetrzeć z cukrem.
  3. Do maku dodać żółtka, jabłka, kasze, proszek, cukier i bakalie, a na końcu pianę z białek.
  4. Piec około godziny

Opis

Pyszny, wszystkim znany, ale nie przez wszystkich lubiany. Można podawać z polewą.

Podobne przepisy

Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec na kruchym cieście z polewą czekoladową

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Keks makowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks makowy

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!