Makowiec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makowiec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479526.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.
0
0 / 0
Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
0.50 kostka masło
1 szkl. cukier
0.50 szkl. bakalie
6 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kasza manna
2 łyżka proszek do pieczenia
30 dag. mak niebieski
30 dag. jabłko
Przygotowanie
1
Mak zmielić 2 - 3 razy. Jabłka drobno pokroić.
2
Mak zmieszać z masłem, zetrzeć z cukrem.
3
Do maku dodać żółtka, jabłka, kasze, proszek, cukier i bakalie, a na końcu pianę z białek.
4
Piec około godziny