Makowiec

m7
Makowiec

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kostka masło

1 szkl. cukier

0.50 szkl. bakalie

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kasza manna

2 łyżka proszek do pieczenia

30 dag. mak niebieski

30 dag. jabłko

Przygotowanie


Mak zmielić 2 - 3 razy. Jabłka drobno pokroić.

Mak zmieszać z masłem, zetrzeć z cukrem.

Do maku dodać żółtka, jabłka, kasze, proszek, cukier i bakalie, a na końcu pianę z białek.

Piec około godziny

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły