Makowiec
m7
0
0 / 0
Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
0.50 kost. masło
1 szkl. cukier
0.50 szkl. bakalie
6 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kasza manna
2 łyżka proszek do pieczenia
30 dek. mak niebieski
30 dek. jabłko
Przygotowanie
1
Mak zmielić 2 - 3 razy. Jabłka drobno pokroić.
2
Mak zmieszać z masłem, zetrzeć z cukrem.
3
Do maku dodać żółtka, jabłka, kasze, proszek, cukier i bakalie, a na końcu pianę z białek.
4
Piec około godziny