Makowiec

m7

Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
205
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprawdź prosty przepis na makowiec, który można wykorzystać zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowy makowiec można podawać również z polewą.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
0.50 kostka masło
1 szkl. cukier
0.50 szkl. bakalie
6 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kasza manna
2 łyżka proszek do pieczenia
30 dag. mak niebieski
30 dag. jabłko
Przygotowanie
Mak zmielić 2 - 3 razy. Jabłka drobno pokroić.
Mak zmieszać z masłem, zetrzeć z cukrem.
Do maku dodać żółtka, jabłka, kasze, proszek, cukier i bakalie, a na końcu pianę z białek.
Piec około godziny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
205
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.