Makowe naleśniki z kokosowym twarożkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makowe naleśniki z kokosowym twarożkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563198.jpeg&w=3840&q=75)
Ulubiony obiad mojej córki
0
0 / 0
Ulubiony obiad mojej córki
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
75 olej sojowy
1 szczyp. sól
30 g mak niebieski
250 g twarożek
100 g wiórki kokosowe
20 g czekolada gorzka
1 szkl. mleko uht 3,2%
1 szkl. woda mineralna gazowana
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. olejek migdałowy
5 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Mleko, wodę, mak i jajka wymieszać razem. Dosypać tyle mąki, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dodać olejek migdałowy delikatnie posolić i wsypać łyżkę cukru. Usmażyć naleśniki.
2
Twarożek wymieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi i posmarować naleśniki.
3
Zwijać dowolnie np.w kształcie rybek jak na zdjęciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać naleśniki po wierzchu. Smacznego.