Makowe naleśniki z kokosowym twarożkiem

m7
Makowe naleśniki z kokosowym twarożkiem

0

0 / 0

Ulubiony obiad mojej córki

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

75 olej sojowy

1 szczyp. sól

30 g mak niebieski

250 g twarożek

100 g wiórki kokosowe

20 g czekolada gorzka

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szkl. woda mineralna gazowana

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. olejek migdałowy

5 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Mleko, wodę, mak i jajka wymieszać razem. Dosypać tyle mąki, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Dodać olejek migdałowy delikatnie posolić i wsypać łyżkę cukru. Usmażyć naleśniki.

2

Twarożek wymieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi i posmarować naleśniki.

3

Zwijać dowolnie np.w kształcie rybek jak na zdjęciu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać naleśniki po wierzchu. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły