Makowe bezy

m7
Makowe bezy

0

0 / 0

Makowe bezy to pomysł na efektowny deser.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

10 szt. białko jaja kurzego

6 łyżka cukier

0.50 szkl. mak niebieski

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dodać mak i zmiksować do momentu uzyskania jednolitej masy. Formować beziki dekoratorem i piec 13 minut w 170 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

224

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły