Makowe bezy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makowe bezy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335894.jpeg&w=3840&q=75)
Makowe bezy to pomysł na efektowny deser.
0
0 / 0
Makowe bezy to pomysł na efektowny deser.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
10 szt. białko jaja kurzego
6 łyżka cukier
0.50 szkl. mak niebieski
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dodać mak i zmiksować do momentu uzyskania jednolitej masy. Formować beziki dekoratorem i piec 13 minut w 170 stopniach.