Makaronowy mix- palce lizać
danutanapierala74
Świetna potrawa na zużycie kilku, otwartych i nie wykorzystanych wcześniej, rodzajów makaronu Lubella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świetna potrawa na zużycie kilku, otwartych i nie wykorzystanych wcześniej, rodzajów makaronu Lubella.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
50 g makaron świderki lubella
50 g makaron lubella fale
50 g makaron lubella kokardki
50 g makaron lubella pełne ziarno świdry
100 g mięso mielone
1 szt. cebula
1 puszka marchewka z groszkiem
5 łyżecz. przecier pomidorowy kotlin
2 łyżka olej
Przygotowanie
Ugotować makarony.
Na patelnię wlać olej, podsmażyć mięso mielone. Dodać przecier pomidorowy. Po chwili dodać marchewkę z groszkiem i drobno pokrojoną cebulę. Całość chwilę smażyć .
Ugotowane wymieszane makarony włożyć na talerze i polać przygotowanym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
297
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.