Makaronowy deser z bitą śmietaną

malg
Makaronowy deser z bitą śmietaną

0

0 / 0

Pyszny i prosty deser.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 łyżeczka cynamon

1 łyżeczka cukier waniliowy

1 szkl. śmietanka kremowa 30%

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka cukier

1 łyżka cukier puder

12 dek. makaron cannelloni lubella

5 dek. jabłka

Przygotowanie


1

Cannelloni nadziewamy jabłkami.

2

Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Smażymy na patelnie, doprawiamy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i sokiem z cytryny.

3

Ugotowany makaron przelewamy zimna wodą i układamy oddzielnie tak aby się nie skleił.

4

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Cannelloni podajemy z bita śmietaną posypaną cynamonem.

5

Cannelloni gotujemy al dente.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły