Makaronowy deser z bitą śmietaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Makaronowy deser z bitą śmietaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F836-1702057532427.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i prosty deser.
0
0 / 0
Pyszny i prosty deser.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka cukier
1 łyżka cukier puder
12 dag. makaron cannelloni lubella
5 dag. jabłka
Przygotowanie
1
Cannelloni nadziewamy jabłkami.
2
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Smażymy na patelnie, doprawiamy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i sokiem z cytryny.
3
Ugotowany makaron przelewamy zimna wodą i układamy oddzielnie tak aby się nie skleił.
4
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Cannelloni podajemy z bita śmietaną posypaną cynamonem.
5
Cannelloni gotujemy al dente.