Makaronowy deser z bitą śmietaną

malg

Pyszny i prosty deser.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny i prosty deser.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka cukier
1 łyżka cukier puder
12 dag. makaron cannelloni lubella
5 dag. jabłka
Przygotowanie
Cannelloni nadziewamy jabłkami.
Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Smażymy na patelnie, doprawiamy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i sokiem z cytryny.
Ugotowany makaron przelewamy zimna wodą i układamy oddzielnie tak aby się nie skleił.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Cannelloni podajemy z bita śmietaną posypaną cynamonem.
Cannelloni gotujemy al dente.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.