0

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą
1 Łyżka
jogurt naturalny
20 Kilogramów
truskawki
20 Szklanek
Borówki
1 Sztuka
mięta
400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnych garnkach).
  2. Na talerzu formujemy buzię - obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlewamy jogurt do środka, dzięki czemu uzyskamy równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu układamy "włosy" z makaronu czekoladowego, które dekorujemy mini makaronem kokardki.
  3. Truskawki kroimy w plasterki i układamy dookoła "buzi", a z borówek robimy oczy, usta i nos. Dodatkowo można udekorować świeżą miętą.

Podobne przepisy

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!