Example thumb
0

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini świderki z czekoladą
1 Łyżka
jogurt naturalny
20 Kilogramów
truskawki
20 Szklanek
Borówki
1 Sztuka
mięta
400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnych garnkach).
  2. Na talerzu formujemy buzię - obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlewamy jogurt do środka, dzięki czemu uzyskamy równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu układamy "włosy" z makaronu czekoladowego, które dekorujemy mini makaronem kokardki.
  3. Truskawki kroimy w plasterki i układamy dookoła "buzi", a z borówek robimy oczy, usta i nos. Dodatkowo można udekorować świeżą miętą.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!