Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
blogerzydlalubelli
![Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130447.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella mini świderki z czekoladą
1 łyżka jogurt naturalny
20 kg truskawki
20 szkl. borówki
1 szt. mięta
400 g makaron lubella mini kokardki
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnych garnkach).
2
Na talerzu formujemy buzię - obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlewamy jogurt do środka, dzięki czemu uzyskamy równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu układamy "włosy" z makaronu czekoladowego, które dekorujemy mini makaronem kokardki.
3
Truskawki kroimy w plasterki i układamy dookoła "buzi", a z borówek robimy oczy, usta i nos. Dodatkowo można udekorować świeżą miętą.