Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

blogerzydlalubelli
Makaronowo-jogurtowa buzia z owocami

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella mini świderki z czekoladą

1 łyżka jogurt naturalny

20 kg truskawki

20 szkl. borówki

1 szt. mięta

400 g makaron lubella mini kokardki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy tak, aby był al'dente (zarówno czekoladowy jak i kokardki, ale w osobnych garnkach).

2

Na talerzu formujemy buzię - obręcz do wycinania ciasta na pierogi i wlewamy jogurt do środka, dzięki czemu uzyskamy równomierny, okrągły kształt. Powyżej jogurtu układamy "włosy" z makaronu czekoladowego, które dekorujemy mini makaronem kokardki.

3

Truskawki kroimy w plasterki i układamy dookoła "buzi", a z borówek robimy oczy, usta i nos. Dodatkowo można udekorować świeżą miętą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły