Makaronowe owoce morza, czyli muszelki w sosie śmietanowym
malg
Owoce morza w wersji light;-) Makaron muszelki z udającym kraba pomidorem i boczkiem, który przypomina ośmiorniczki, do tego „wodorosty”, czyli bazylia świeża lub suszona – gwarantowana dobra zabawa dla dzieci i dla dorosłych.
0
0 / 0
Owoce morza w wersji light;-) Makaron muszelki z udającym kraba pomidorem i boczkiem, który przypomina ośmiorniczki, do tego „wodorosty”, czyli bazylia świeża lub suszona – gwarantowana dobra zabawa dla dzieci i dla dorosłych.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
4 szcz. parmezan
1 szt. makaron muszelki
1 szt. śmietanka kremowa 30%
1 szt. pomidor
1 szt. cebula
1 łyżka olej
1 łyżka bazylia
30 dek. boczek
Przygotowanie
Na patelni, na łyżce oleju podsmażam pokrojoną w krążki cebulę z pomidorem.
Po 2-3 minutach dodaję pokrojony w paski boczek i smażę razem ok. 3 minut.
Całość zalewam śmietanką i mieszam.
Gotuję al dente makaron muszelki.
Dodaję makaron do sosu, mieszam i przyprawiam pieprzem, solą i suszona bazylią.
Podaję posypane parmezanem lub serem żółtym.