Makaronowe owoce morza, czyli muszelki w sosie śmietanowym

malg
Makaronowe owoce morza, czyli muszelki w sosie śmietanowym

0

0 / 0

Owoce morza w wersji light;-) Makaron muszelki z udającym kraba pomidorem i boczkiem, który przypomina ośmiorniczki, do tego „wodorosty”, czyli bazylia świeża lub suszona – gwarantowana dobra zabawa dla dzieci i dla dorosłych.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

4 szcz. parmezan

1 szt. makaron muszelki

1 szt. śmietanka kremowa 30%

1 szt. pomidor

1 szt. cebula

1 łyżka olej

1 łyżka bazylia

30 dek. boczek

Przygotowanie


1

Na patelni, na łyżce oleju podsmażam pokrojoną w krążki cebulę z pomidorem.

2

Po 2-3 minutach dodaję pokrojony w paski boczek i smażę razem ok. 3 minut.

3

Całość zalewam śmietanką i mieszam.

4

Gotuję al dente makaron muszelki.

5

Dodaję makaron do sosu, mieszam i przyprawiam pieprzem, solą i suszona bazylią.

6

Podaję posypane parmezanem lub serem żółtym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły