Makaronowe owoce morza, czyli muszelki w sosie śmietanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Makaronowe owoce morza, czyli muszelki w sosie śmietanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974827616.jpeg&w=3840&q=75)
Owoce morza w wersji light;-) Makaron muszelki z udającym kraba pomidorem i boczkiem, który przypomina ośmiorniczki, do tego „wodorosty”, czyli bazylia świeża lub suszona – gwarantowana dobra zabawa dla dzieci i dla dorosłych.
0
0 / 0
Owoce morza w wersji light;-) Makaron muszelki z udającym kraba pomidorem i boczkiem, który przypomina ośmiorniczki, do tego „wodorosty”, czyli bazylia świeża lub suszona – gwarantowana dobra zabawa dla dzieci i dla dorosłych.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szczyp. parmezan
1 szt. makaron muszelki
1 szt. śmietanka kremowa 30%
1 szt. pomidor
1 szt. cebula
1 łyżka olej
1 łyżka bazylia
30 dag. boczek
Przygotowanie
Na patelni, na łyżce oleju podsmażam pokrojoną w krążki cebulę z pomidorem.
Po 2-3 minutach dodaję pokrojony w paski boczek i smażę razem ok. 3 minut.
Całość zalewam śmietanką i mieszam.
Gotuję al dente makaron muszelki.
Dodaję makaron do sosu, mieszam i przyprawiam pieprzem, solą i suszona bazylią.
Podaję posypane parmezanem lub serem żółtym.