Makaronowe muffinki z szynką
lubella
Makaronowo-jajeczne muffinki z szynką i brokułami to pomysł na szybką przekąskę, która da się zjeść na dwa razy. Jeśli nie narzekasz na nadmiar czasu, przygotuj sobie muffinki zawczasu i w razie małego głodu sięgnij po nie, aby uciszyć burczenie w brzuchu i dodać sobie energii. Smacznego!
2
5 / 1
Makaronowo-jajeczne muffinki z szynką i brokułami to pomysł na szybką przekąskę, która da się zjeść na dwa razy. Jeśli nie narzekasz na nadmiar czasu, przygotuj sobie muffinki zawczasu i w razie małego głodu sięgnij po nie, aby uciszyć burczenie w brzuchu i dodać sobie energii. Smacznego!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
12 plaster szynka parmeńska
50 g kukurydza konserwowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula czerwona
1 szt. brokuły
4 szt. jaja kurze całe
100 śmietanka
100 g ser żółty
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
Przygotowanie
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem i doprawiamy do smaku.
Warzywa siekamy w kostkę, a brokuł dzielimy na małe różyczki.
Foremkę na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki.
Do środka wkładamy makaron i warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, aż babeczki się zarumienią.
Podajemy z listkami rukoli i pomidorkami koktajlowym.