1

Składniki

400 Gramów
12 Plastrów
Szynka parmeńska
50 Gramów
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
brokuły
4 Sztuki
jaja kurze całe
100 Mililitrów
Śmietanka
100 Gramów
ser żółty
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem i doprawiamy do smaku.
  4. Warzywa siekamy w kostkę, a brokuł dzielimy na małe różyczki.
  5. Foremkę na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki.
  6. Do środka wkładamy makaron i warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną.
  7. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, aż babeczki się zarumienią.
  8. Podajemy z listkami rukoli i pomidorkami koktajlowym.

Podobne przepisy

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Penne z indykiem, brokułami i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Sałatka z botwinką i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z botwinką i serem feta

Grzybowe spaghetti z polędwiczkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grzybowe spaghetti z polędwiczkami

Pomarańczowa sałatka z kokardką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomarańczowa sałatka z kokardką

Sałatka z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z awokado

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!