Makaronowe muffinki z szynką

lubella
Makaronowe muffinki z szynką

2

5 / 1

Makaronowo-jajeczne muffinki z szynką i brokułami to pomysł na szybką przekąskę, która da się zjeść na dwa razy. Jeśli nie narzekasz na nadmiar czasu, przygotuj sobie muffinki zawczasu i w razie małego głodu sięgnij po nie, aby uciszyć burczenie w brzuchu i dodać sobie energii. Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella spaghetti

12 plaster szynka parmeńska

50 g kukurydza konserwowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula czerwona

1 szt. brokuły

4 szt. jaja kurze całe

100 śmietanka

100 g ser żółty

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka czerwona słodka

Przygotowanie


1

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.

2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem i doprawiamy do smaku.

4

Warzywa siekamy w kostkę, a brokuł dzielimy na małe różyczki.

5

Foremkę na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki.

6

Do środka wkładamy makaron i warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną.

7

Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, aż babeczki się zarumienią.

8

Podajemy z listkami rukoli i pomidorkami koktajlowym.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

723

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły