Makaronowe muffinki z bananem i kakao
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
rorek1
![Makaronowe muffinki z bananem i kakao](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053595.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
11 porcji
Składniki
120 g makaron spaghetti lubella
3 szt. banan
3 łyżka kakao decomorreno
2 szt. jaja l
5 łyżka żurawina suszona
4 łyżka pestki słonecznika
4 łyżka orzechy włoskie
0.50 łyżecz. cynamon
40 g wiórki kokosowe
2 łyżecz. masło
Przygotowanie
Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy w sposób podany na opakowaniu.
Banany miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do niej kakao, jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Do bananowej masy dodajemy ugotowany makaron, suszoną żurawinę, tłuczone orzechy i pestki słonecznika . Wszystko mieszamy.
Makaronowo-bananową masę wylewamy do foremek na muffinki posmarowanych masłem, posypujemy je wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 15 minut.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Jajka