Makaronowe muffinki z bananem i kakao

rorek1
Makaronowe muffinki z bananem i kakao

0

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


11 porcji

Składniki

120 g makaron spaghetti lubella

3 szt. banan

3 łyżka kakao decomorreno

2 szt. jaja l

5 łyżka żurawina suszona

4 łyżka pestki słonecznika

4 łyżka orzechy włoskie

0.50 łyżeczka cynamon

40 g wiórki kokosowe

2 łyżeczka masło

Przygotowanie


1

Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy w sposób podany na opakowaniu.

2

Banany miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do niej kakao, jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.

3

Do bananowej masy dodajemy ugotowany makaron, suszoną żurawinę, tłuczone orzechy i pestki słonecznika . Wszystko mieszamy.

4

Makaronowo-bananową masę wylewamy do foremek na muffinki posmarowanych masłem, posypujemy je wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 15 minut.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły