Makaronowe muffinki z bananem i kakao
rorek1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
11 porcji
Składniki
120 g makaron spaghetti lubella
3 szt. banan
3 łyżka kakao decomorreno
2 szt. jaja l
5 łyżka żurawina suszona
4 łyżka pestki słonecznika
4 łyżka orzechy włoskie
0.50 łyżecz. cynamon
40 g wiórki kokosowe
2 łyżecz. masło
Przygotowanie
Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy w sposób podany na opakowaniu.
Banany miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do niej kakao, jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Do bananowej masy dodajemy ugotowany makaron, suszoną żurawinę, tłuczone orzechy i pestki słonecznika . Wszystko mieszamy.
Makaronowo-bananową masę wylewamy do foremek na muffinki posmarowanych masłem, posypujemy je wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Jajka