0

Składniki

120 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
3 Sztuki
Banany
2 Sztuki
jajka
5 Łyżek
Suszone owoce (morele oraz żurawina)
4 Łyżki
pestki słonecznika
4 Łyżki
orzechy włoskie
0.5 Łyżeczki
cynamon
40 Gramów
wiórki kokosowe
2 Łyżeczki
Masło do smarowania formy
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy w sposób podany na opakowaniu.
  2. Banany miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do niej kakao, jajka i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
  3. Do bananowej masy dodajemy ugotowany makaron, suszoną żurawinę, tłuczone orzechy i pestki słonecznika . Wszystko mieszamy.
  4. Makaronowo-bananową masę wylewamy do foremek na muffinki posmarowanych masłem, posypujemy je wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy około 15 minut.

Podobne przepisy

Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Banany w cieście kakaowo-kokosowym

Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy mus dyniowy ze świeżą żurawiną i sosem kakaowym

Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!