Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567620.jpeg&w=3840&q=75)
Krakersy z makaronu! Nietypowe, niecodzienne a tak proste w przygotowaniu! Tu w propozycji na słodko ale można podawać je na nieskończenie wiele sposobów :)
5
1 / 2
Krakersy z makaronu! Nietypowe, niecodzienne a tak proste w przygotowaniu! Tu w propozycji na słodko ale można podawać je na nieskończenie wiele sposobów :)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g truskawki
200 g serek mascarpone
3 szkl. olej roślinny
0.50 szkl. cukier
1 szt. makaron lubella lasagne
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Przygotuj wszystkie składniki
Do podłużnego naczynia ( garnka ) wlej wodę i zagotuj. Plastry makaronu lasagne włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Przełóż na ręcznik papierowy i osusz.
Radełkiem wytnij trójkąty z makaronu. Smaż trójkąty na złoty kolor z dwóch stron.
Przełóż na ręcznik papierowy a następnie posyp cukrem.
Truskawki zmiksuj w blenderze. Przelej przez sitko, aby nie pozostały pestki. Wlej mus do serka mascarpone. Wsyp cukier puder i dokładnie wymieszaj składniki. Krakersy podawaj z truskawkowym serkiem.