Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym
goodfoodlover
Krakersy z makaronu! Nietypowe, niecodzienne a tak proste w przygotowaniu! Tu w propozycji na słodko ale można podawać je na nieskończenie wiele sposobów :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2000
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
208
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
5
1 / 2
Krakersy z makaronu! Nietypowe, niecodzienne a tak proste w przygotowaniu! Tu w propozycji na słodko ale można podawać je na nieskończenie wiele sposobów :)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g truskawki
200 g serek mascarpone
3 szkl. olej roślinny
0.50 szkl. cukier
1 szt. makaron lubella lasagne
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Przygotuj wszystkie składniki
Do podłużnego naczynia ( garnka ) wlej wodę i zagotuj. Plastry makaronu lasagne włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Przełóż na ręcznik papierowy i osusz.
Radełkiem wytnij trójkąty z makaronu. Smaż trójkąty na złoty kolor z dwóch stron.
Przełóż na ręcznik papierowy a następnie posyp cukrem.
Truskawki zmiksuj w blenderze. Przelej przez sitko, aby nie pozostały pestki. Wlej mus do serka mascarpone. Wsyp cukier puder i dokładnie wymieszaj składniki. Krakersy podawaj z truskawkowym serkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2000
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
208
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.