Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

goodfoodlover
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

5

1 / 2

Krakersy z makaronu! Nietypowe, niecodzienne a tak proste w przygotowaniu! Tu w propozycji na słodko ale można podawać je na nieskończenie wiele sposobów :)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g truskawki

200 g serek mascarpone

3 szkl. olej roślinny

0.50 szkl. cukier

1 szt. makaron lubella lasagne

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Przygotuj wszystkie składniki

2

Do podłużnego naczynia ( garnka ) wlej wodę i zagotuj. Plastry makaronu lasagne włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Przełóż na ręcznik papierowy i osusz.

3

Radełkiem wytnij trójkąty z makaronu. Smaż trójkąty na złoty kolor z dwóch stron.

4

Przełóż na ręcznik papierowy a następnie posyp cukrem.

5

Truskawki zmiksuj w blenderze. Przelej przez sitko, aby nie pozostały pestki. Wlej mus do serka mascarpone. Wsyp cukier puder i dokładnie wymieszaj składniki. Krakersy podawaj z truskawkowym serkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2000

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

208

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły