Makaronowa wariacja
dkociemska
Makaronowa wariacja w towarzystwie warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaronowa wariacja w towarzystwie warzyw.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szt. papryka
2 szt. mini marchewki mrożone
1 szt. cebula
20 g masło
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotować makron Lubella.
Pokroić trzy rodzaje papryki w kostkę (żółta, zielona, czerwona), zetrzeć dwie marchewki na tarce. Pokroić w kostkę cebulę.
Pokrojone / starte warzywa podsmażyć na patelni z masłem (20g).
Dodać pół małej śmietanki 30% (100 ml), doprawić pieprzem i solą.
Ugotowany makaron dodać do reszty składników na patelni i wymieszać.
Całość dekorujemy liśćmi szpinaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
223
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten