Makaronowa wariacja

dkociemska
Makaronowa wariacja

0

0 / 0

Makaronowa wariacja w towarzystwie warzyw.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szt. papryka

2 szt. mini marchewki mrożone

1 szt. cebula

20 g masło

100 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotować makron Lubella.

2

Pokroić trzy rodzaje papryki w kostkę (żółta, zielona, czerwona), zetrzeć dwie marchewki na tarce. Pokroić w kostkę cebulę.

3

Pokrojone / starte warzywa podsmażyć na patelni z masłem (20g).

4

Dodać pół małej śmietanki 30% (100 ml), doprawić pieprzem i solą.

5

Ugotowany makaron dodać do reszty składników na patelni i wymieszać.

6

Całość dekorujemy liśćmi szpinaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

223

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły