Makaronowa sałatka z rzodkiewką, kalarepką i ogórkiem

lubella
Makaronowa sałatka z rzodkiewką, kalarepką i ogórkiem

0

0 / 0

Poznaj przepis, który pozwoli Ci pokochać kalarepę! To lekka i warzywna sałatka z pietruszkowo-pomarańczowym dressingiem, która z pewnością częściej zagości w Twoim jadłospisie. Oczaruj swoje kubki smakowe niepowtarzalną – makaronową propozycją.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella mini kółka

2 szt. ogórek gruntowy

1 pęcz. rzodkiew

1 szt. kalarepka

3 łyżka oliwa

1 pęcz. natka pietruszki

1 szt. skórka z pomarańczy

1 szczyp. mielony pieprz

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.

2

Składniki na dressing mieszamy ze sobą.

3

Obraną kalarepkę kroimy w słupki.

4

Ogórki kroimy w plasterki, a rzodkiewki przekrajamy na pół. Natkę siekamy. Ścieramy skórkę z pomarańczy.

5

Makaron mieszamy z warzywami i polewamy dressingiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

470

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły