Makaronowa sałatka z rzodkiewką, kalarepką i ogórkiem
lubella
Poznaj przepis, który pozwoli Ci pokochać kalarepę! To lekka i warzywna sałatka z pietruszkowo-pomarańczowym dressingiem, która z pewnością częściej zagości w Twoim jadłospisie. Oczaruj swoje kubki smakowe niepowtarzalną – makaronową propozycją.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
470
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Poznaj przepis, który pozwoli Ci pokochać kalarepę! To lekka i warzywna sałatka z pietruszkowo-pomarańczowym dressingiem, która z pewnością częściej zagości w Twoim jadłospisie. Oczaruj swoje kubki smakowe niepowtarzalną – makaronową propozycją.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella mini kółka
2 szt. ogórek gruntowy
1 pęcz. rzodkiew
1 szt. kalarepka
3 łyżka oliwa
1 pęcz. natka pietruszki
1 szt. skórka z pomarańczy
1 szczyp. mielony pieprz
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Składniki na dressing mieszamy ze sobą.
Obraną kalarepkę kroimy w słupki.
Ogórki kroimy w plasterki, a rzodkiewki przekrajamy na pół. Natkę siekamy. Ścieramy skórkę z pomarańczy.
Makaron mieszamy z warzywami i polewamy dressingiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
470
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.