Makaronowa sałatka z jajkiem i sosem jogurtowo-chrzanowym
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
718
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 4
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron muszelki lubella
2 szt. jajka ugotowane na twardo
1 łyżecz. oliwa
150 g jogurt naturalny
1 łyżka chrzan krakus
0.50 pęcz. szczypiorek
1 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączony wymieszaj z oliwą.
Jajka ugotuj na twardo. Wystudzone pokrój w plasterki.
Ogórki przekrój wzdłuż.
Jogurt wymieszaj z chrzanem, posiekanym szczypiorkiem i dopraw do smaku.
Makaron wymieszaj z ogórkami, jajkiem i polej sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
718
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.