MAKARONOWA BUŹKA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mmilena1
![MAKARONOWA BUŹKA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699984442718.jpeg&w=3840&q=75)
To doskonałe, lekkie i syte danie dla zabieganych. Jest pełnowartościowe, bo zawiera wiele cennych składników odżywczych. Polecamy dla amatorów wyrazistych smaków. Doskonałe dla małych dzieci i zapracowanych nastolatków! SMACZNEGO!
0
0 / 0
To doskonałe, lekkie i syte danie dla zabieganych. Jest pełnowartościowe, bo zawiera wiele cennych składników odżywczych. Polecamy dla amatorów wyrazistych smaków. Doskonałe dla małych dzieci i zapracowanych nastolatków! SMACZNEGO!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 opak. makaron świderki lubella
1 opak. szpinak mrożony
8 plaster szynka
15 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka oliwa z oliwek
0.50 szkl. woda
0.50 łyżecz. sól czosnkowa
3 szczyp. pieprz kolorowy mielony
Przygotowanie
Do woku lub głębokiej patelni wlać oliwę z oliwek i pokrojoną w małą kostkę szynkę, podsmażyć na średnim ogniu.
Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe oraz szpinak i wodę. Dusić około 15 minut, następnie dodać sól i pieprz.
MAKARON LUBELLA ŚWIDERKI ugotować wg zaleceń na opakowaniu na miękko.
Ostudzony makaron wyłożyć na talerz, wyłożyć na niego sos i udekorować żółtym serem oraz KETCHUPEM WŁOCŁAWEK wg własnego pomysłu.
Kategorie
Alergeny
Gluten