MAKARONOWA BUŹKA

mmilena1
MAKARONOWA BUŹKA

0

0 / 0

To doskonałe, lekkie i syte danie dla zabieganych. Jest pełnowartościowe, bo zawiera wiele cennych składników odżywczych. Polecamy dla amatorów wyrazistych smaków. Doskonałe dla małych dzieci i zapracowanych nastolatków! SMACZNEGO!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 opak. makaron świderki lubella

1 opak. szpinak mrożony

8 plaster szynka

15 szt. pomidorki koktajlowe

2 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szkl. woda

0.50 łyżecz. sól czosnkowa

3 szczyp. pieprz kolorowy mielony

Przygotowanie


1

Do woku lub głębokiej patelni wlać oliwę z oliwek i pokrojoną w małą kostkę szynkę, podsmażyć na średnim ogniu.

2

Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe oraz szpinak i wodę. Dusić około 15 minut, następnie dodać sól i pieprz.

3

MAKARON LUBELLA ŚWIDERKI ugotować wg zaleceń na opakowaniu na miękko.

4

Ostudzony makaron wyłożyć na talerz, wyłożyć na niego sos i udekorować żółtym serem oraz KETCHUPEM WŁOCŁAWEK wg własnego pomysłu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

389

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły