0

Składniki

4 Sztuki
Białka
70 Gramów
Zmielone migdały
100 Gramów
cukier puder
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
różowy barwnik spożywczy
1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podziel na pół. Odstaw na bok.
  2. Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno.
  3. Stopniowo dodaj połowę cukru aż masa będzie lśniąca.
  4. Dodaj wybrany barwnik spożywczy.
  5. Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7mm.
  7. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3cm w odległości 2cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140C) na 15 minut.
  8. Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.

Podobne przepisy

Profiteroles wypełnione Czekodżemem Brzoskwiniowym i oblane ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Profiteroles wypełnione Czekodżemem Brzoskwiniowym i oblane miękką, przypieczoną bezą

Torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!