Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

maspexdigital
Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

0

1 / 1

Makaroniki znane także jako beza francuska to przepyszne, słodkie ciasteczka przyrządzone z białek, migdałów i cukru pudru. Ich delikatne ciasto i czekoladowo-brzoskwiniowy dżem w środku przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkich wypieków. Są one idealnym deserem do kawy, herbaty, a także jako słodka przekąska w ciągu dnia. Jeżeli cenisz sobie wyjątkowe smakołyki — makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz są tym, czego szukasz!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. białka

70 g zmielone migdały

100 g cukier puder

1 szcz. sól

1 łyżka różowy barwnik spożywczy

1 opak. czekodżem brzoskwiniowy łowicz

Przygotowanie


1

Cukier podziel na pół. Odstaw na bok.

2

Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno.

3

Stopniowo dodaj połowę cukru, aż masa będzie lśniąca.

4

Dodaj wybrany barwnik spożywczy.

5

Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką.

6

Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7 mm.

7

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3 cm w odległości 2 cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140°C) na 15 minut.

8

Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły