0

Składniki

3 Sztuki
Białka
52.5 Grama
Zmielone migdały
75 Gramów
cukier puder
0.75 Szczypty
sól
0.75 Łyżki
różowy barwnik spożywczy
0.75 Opakowania
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podziel na pół. Odstaw na bok.
  2. Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno.
  3. Stopniowo dodaj połowę cukru aż masa będzie lśniąca.
  4. Dodaj wybrany barwnik spożywczy.
  5. Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7mm.
  7. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3cm w odległości 2cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140C) na 15 minut.
  8. Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!