Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

maspexdigital
Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

Średnia 1 / 1

Oceń!

Makaroniki znane także jako beza francuska to przepyszne, słodkie ciasteczka przyrządzone z białek, migdałów i cukru pudru. Ich delikatne ciasto i czekoladowo-brzoskwiniowy dżem w środku przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkich wypieków. Są one idealnym deserem do kawy, herbaty, a także jako słodka przekąska w ciągu dnia. Jeżeli cenisz sobie wyjątkowe smakołyki — makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz są tym, czego szukasz!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. białka

70 g zmielone migdały

100 g cukier puder

1 szczyp. sól

1 łyżka różowy barwnik spożywczy

1 opak. czekodżem brzoskwiniowy łowicz

Przygotowanie


Cukier podziel na pół. Odstaw na bok.

Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno.

Stopniowo dodaj połowę cukru, aż masa będzie lśniąca.

Dodaj wybrany barwnik spożywczy.

Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką.

Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7 mm.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3 cm w odległości 2 cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140°C) na 15 minut.

Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

367

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły