0

Składniki

4 Sztuki
Białka
70 Gramów
Zmielone migdały
100 Gramów
cukier puder
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
różowy barwnik spożywczy
1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukier podziel na pół. Odstaw na bok.
  2. Jajka, ze szczyptą soli ubij na sztywno.
  3. Stopniowo dodaj połowę cukru aż masa będzie lśniąca.
  4. Dodaj wybrany barwnik spożywczy.
  5. Przy wyłączonym mikserze dodaj migdały z drugą połową cukru i delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z płaską końcówką ok. 7mm.
  7. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciśnij kółka ok. 3cm w odległości 2cm od siebie (makaroniki trochę rosną podczas pieczenia). Pozostaw blachę do obsuszenia (30 minut) i wstaw do nagrzanego piekarnika (termoobieg 140C) na 15 minut.
  8. Po ostygnięciu makaroników przełóż je Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz i wstaw do lodówki na 30 minut.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada bezowa z grejpfrutem

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!