Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Są to słodkie ciasteczka z migdałów i ubitych białek. pierwsze zapiski o makaronikach pojawiły się w historii Włoch, w średniowieczu, następnie podróżowały one do Francji w epoce renesansu i chyba w tym kraju cieszą się największym uwielbieniem. Robione są one o rożnych smakach i kolorach, pojawiły się również słone wersje tych ciasteczek, np o smaku pomidorów i bazylii, o smaku ?foie gras? i inne. Cukiernie zaskakują wciąż nowymi, coraz bardziej ekstrawaganckimi prezentacjami makaroników i niezłymi tez cenami.
100 | Mililitrów |
Lejąca śmietana do masy
|
|
125 | Gramów |
Zmielone migdały
|
|
225 | Gramów |
cukier puder
|
|
25 | Gramów |
cukier
|
|
80 | Gramów |
Czarna czekolada do masy
|
|
3 | Sztuki |
Białka
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |