Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Monisiaw1991
Makaron jest bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Idealny na obiad, podwieczorek czy kolację. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
561
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
4.3 / 15
Makaron jest bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Idealny na obiad, podwieczorek czy kolację. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron świderki lubella
200 g śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. suszone pomidory w oleju
1 szczyp. curry
1 szczyp. zioła
1 szt. pierś kurczaka
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać pieprz i sól.
Kiedy pierś lekko się zarumieni dodać cebulę i suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Gdy wszystko się podsmaży dodać szpinak. Kiedy zwiędnie dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem, solą, ziołami oraz curry.
Na koniec do sosu dodać makaron i wszystko razem połączyć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
561
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.