Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Monisiaw1991
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym

2

4.3 / 15

Makaron jest bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Idealny na obiad, podwieczorek czy kolację. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 g makaron świderki lubella

200 g śmietana 18%

1 szt. cebula

1 szczyp. sól, pieprz

6 szt. suszone pomidory w oleju

1 szczyp. curry

1 szczyp. zioła

1 szt. pierś kurczaka

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać pieprz i sól.

3

Kiedy pierś lekko się zarumieni dodać cebulę i suszone pomidory pokrojone w kostkę.

4

Gdy wszystko się podsmaży dodać szpinak. Kiedy zwiędnie dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem, solą, ziołami oraz curry.

5

Na koniec do sosu dodać makaron i wszystko razem połączyć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

561

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły