Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym
Monisiaw1991
Makaron jest bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Idealny na obiad, podwieczorek czy kolację. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
2
4.3 / 15
Makaron jest bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Idealny na obiad, podwieczorek czy kolację. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g makaron świderki lubella
200 g śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. suszone pomidory w oleju
1 szczyp. curry
1 szczyp. zioła
1 szt. pierś kurczaka
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Dodać pieprz i sól.
Kiedy pierś lekko się zarumieni dodać cebulę i suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Gdy wszystko się podsmaży dodać szpinak. Kiedy zwiędnie dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem, solą, ziołami oraz curry.
Na koniec do sosu dodać makaron i wszystko razem połączyć.